Uudised

2021 parim linnufoto on piiri blokeerinud jooksurkäost

9 september 2021

Ameerika Mehhiko piiri blokeerinud jooksurkägu võitis tänavu peapreemia, kuna tegu pole mitte pelgalt linnufotoga, vaid pildiga, mis räägib olulise loo.

Parima linnufoto 2021 tegi Mehhiko fotograaf Alejandro Prieto (loo esipilt jooksurkäost). "Piirimüür läbib nii kõrbe kui mägesid ja ohustab enam kui 1500 looma-ja taimeliike," sõnas fotograaf veebilehele Petapixel. Prieto sõnul on ta isiklikult näinud, kuidas mitmed loomad seinale jooksevad, seejärel pööravad ringi ja lahkuvad.

Konkursi korraldajate sõnul kujutab piirimüür ohtu piirkonna bioloogilisele mitmekesisusele, kuna blokeerib loomade jaoks olulised rändeteed. 

Konkursi ühe korraldaja, Will Nichollsi sõnul oli tänavu tase väga kõrge ning esindatud oli eriti palju erinevaid linnuliike, mistõttu võitja väljavalimine oli keeruline.

Bird Photographer of the Year 2021 ülemaailmsele linnufoto konkurssile laekus tänavu üle 22 000 pildi 73st erinevast piirkonnast, parima foto autor sai preemiaks veidi alla 6000 euro. Konkurss on avatud mistahes territooriumi elanikele ja igas vanuses osalejatele, osaleda saab kokku kaheksas erinevas kategoorias.

 

Kõik 2021 võidufotod leiad siit. Vaata ka finaliste siit.

 

 

Enriika Vunk

uudised@eestifoto.ee